PVC

PVCvloeren zijn tegenwoordig erg populair. De vloeren zijn namelijk onderhoudsvriendelijk en waterbestendig. Daarnaast zijn de kleuren en designs erg realistisch. Veel PVCvloeren hebben een Register Embossing, waardoor de voelbare structuur 100% overeenkomt met het design. 

Varianten
Er zijn 2 verschillende varianten PVC-vloeren: plak PVC en klik PVC. Plak PVC wordt verlijmd op een geëgaliseerde dekvloer, in tegenstelling tot klik PVC. Klik PVC is voorzien van een klikverbinding, waardoor de vloer eenvoudig zelf te leggen is. Een klik PVC-vloer kan gelegd worden zonder vooraf te egaliseren, mits de ondergrond vlak is.

De vloeren van Wicanders hebben zelfs een onder- en tussenlaag van kurk, wat voor extra goede warmte- en geluidsisolatie zorgt.

Vloerverwarming / -koeling

PVC vloeren en vloerwarming /-koeling is een uitstekende combinatie.

Nagenoeg elke nieuwbouw woning wordt opgeleverd met vloerverwarming. Met een pvc vloer gaat nauwelijks warmte verloren. Het zorgt voor een optimaal comfort. Bovendien ook nog eens aantrekkelijk in je portemonnee want je hoeft minder te stoken.

Naast vloerverwarming komt ook vloerkoeling steeds meer voor. Ook dit gaat goed samen met een pvc vloer. In geval van vloerkoeling stroomt er koud water door de leidingen heen. Als ondergrens raden wij aan om te koelen tot een temperatuur van 18 C°. Zou u op een lagere temperatuur gaan koelen dan bestaat er een kans dat er condensvorming optreedt tussen de lagen.

Onze merken 

JUR
Gerflor
Lifestyle interior by Headlam
WICANDERS
Lalegno
Floorify
Bodiax
Intercombi
Belakos

0118-700255