Wicanders

Wicanders is een wereldwijd toonaangevend merk dat kurktechnologie toepast in al haar vloerbedekkingen. De basis hiervoor werd gelegd in het jaar 1868. Met aanwezigheid van meer dan 70 landen, is het streven van Wicanders om vloeren voor het leven aan te bieden, ons echte leven, ons huis en kantoor, onze verschillende leefritmes, onze familie en huisdieren, voor al die prachtige en eenvoudige, maar soms onverwachte momenten. Vloeren voor ons leven. 

Door de jaren heen heeft Wicanders duurzame vloer- en wandbekledingen ontwikkeld met exclusieve eigenschappen dankzij de innovatieve Corktech-technologie. Door het combineren van ‘state of art’ technologie met de exclusieve natuurlijke eigenschappen van kurk, wordt een hoge standaard in vloerenbedekking bereikt. Deze producten zijn leverbaar met kurk, hout en steenmotief. 

Wicanders betekent welzijn, een keuze voor het leven! 

Wood & Stone collectie

Go
De vloeren uit de Wood Go en Stone Go collectie zijn zwevende vloeren waarin de kurklagen gecombineerd worden met een luxueuze vinyllaag, wat zorgt voor een realistische hout- en steenlook. De vloer is ideaal voor huiselijk gebruik met licht loopverkeer. 

Resist
Door de slijtlaag van 0,55 mm dik, zijn de vloeren uit de Wood Resist collectie zeer geschikt voor zwaar huiselijk gebruik en commerciële ruimtes met veel loopverkeer. De vloeren zijn in verschillende houtdesigns te verkrijgen en hebben een garantietermijn van 25 jaar.  

Hydrocork
Hydrocork is een 100% watervaste en relatief dunne vloer. Dit betekent dat deze vloer gebruikt kan worden in alle ruimtes, zelfs in de badkamer of de keuken. Hydrocork is een eenvoudig en snel te leggen vloer dankzij PressFit, een revolutionair compressiesysteem dat werkt als een kurk op een fles. De elasticiteit en veerkrachtigheid van de kurklagen in Hydrocork zorgen voor een vloer die extra sterk is, bestand tegen druk en sterke schokken. De beschermende toplaag is zeer duurzaam en eenvoudig te reinigen. 

Cork collectie

GO
Cork GO is een zwevende vloer met een dubbele laag Wicanders kurk. Deze levert alle voordelen van Corktech die onderscheidend zijn voor de producten van Wicanders. De Cork GO collectie is heel geschikt voor licht huiselijk gebruik. 

Essence
Cork Essence is de juiste keuze voor de meest veeleisende toepassingen thuis en commerciële ruimtes met middelzwaar loopverkeer. Met een milieuvriendelijke lak op basis van een keramisch bindmiddel zorgt het voor een uitzonderlijke kracht en levensduur, met een aangename aanraking. De drie lagen kurk zorgen voor al het welzijn en comfort dat kurk kan bieden.  

Resist +
Cork Resist + is speciaal ontwikkeld voor ruimtes die veel belopen worden, zoals commerciële ruimtes, bedrijven en openbare gebouwen. Deze uitstekende afwerking heeft een extra harde toplaag wat zorgt voor extra krasvastheid, slip- en vlekvastheid. De vloer is opgebouwd uit verschillende kurklagen met verschillende doeleinden. De lagen zorgen onder andere voor comfort, geluidsreductie en warmte.

0118-700255